Побутовий автоклав для домашнього консервування на 16 банок (корпус зі сталі 2 мм)
Автоклав домашній на 16 банок (0,5 л). Діаметр варильного бідона 320 мм, товщина корпусу 2 мм В комплекті: варильний бідон, кришка, притискної вентиль, манометр, підривний клапан (Італія), ніпель, градусник. Вага загальний 17 кг.
Автоклав ― це герметична бочка з опуклим дном і верхом з листової сталі товщиною 2 мм і з двома ручками по краях. На верхній частині бочки приварені пластини з металу товщиною 8 мм, вони служать для фіксації гвинтового натяжителя з кола Ф22 мм. Кришка варильного бідона виготовлена зі сталі товщиною 8 мм, у ній встановлено манометр, скидний клапан і сосок. Автоклав HousePro-16 може використовуватися як в домашніх умовах, так і на вулиці. Розрахований на пряме вплив вогню.
Ця модель автоклава добре підійде для великої родини і на сьогоднішній день це найбільший домашній автоклав на ринку. Завдяки цьому апарату робити тушонку будинку стане реально, легко і швидко. Ви зможете самі вибирати рецепти і готувати овочі і м'ясо так, як любите Ви. Надійний герметичний корпус не прогорить тривалий час, оскільки товщина металу обрана з запасом міцності, а герметичність варильного бідона перевіряють на заводі по всім нормам. Завдяки італійським підривним клапанів на 6 атмосфер Ви можете не переживати за безпеку, клапан почне стравлювати тиск, якщо воно стане більше 6 бар. Стежити за тиском і температурою Ви зможете по манометру і градусник, встановленому на корпусі автоклава Хаус Про. Детальні технічні вимоги та правила використання Ви знайдете в доданому паспорті на виріб.
УВАГА! Автоклав заводу ТМ ПроТек розрахований тільки на домашнє використання та роботі на відкритому вогні.
Консервування тушонки автоклавом в домашніх умовах.
Приготування запасів на зиму – досить важливе заняття. На жаль, маса домогосподарок витрачають дуже багато часу на приготування сиропів, маринадів для консервів. Щоб полегшити собі життя в технології консервування можна автоклав купити. Це пристрій зовні має вигляд резервуара з кришкою. Автоклави часто застосовуються в різних сферах виробництва. Це хімічна, медична, гумова, гідрометалургія та інші види діяльності. У повсякденності призначення автоклава – пастеризація, стерилізація і консервація. Більшість людей задаються питанням про те, яка на автоклав ціна вважається прийнятною. В основному вартість залежить від об'єму резервуара, його розмірів і бренду, при цьому немає якоїсь прямої залежності між моделями.
Як правило, принцип роботи автоклава не складний. Спочатку ви підготовляєте скляну тару. У побутовому автоклаві для консервування банки промиваються, перевіряються на наявність сколів та тріщин. Краще заздалегідь прорахувати скільки банок ви плануєте стерилізувати в автоклаві. Зазвичай це залежить від обсягу ємності. Чим він більше, тим місткість банок підвищується. Щоб законсервувати тушонку, можна використовувати автоклав для домашнього консервування з нержавіючої сталі або із звичайної сталі. Підійде стандартний рецепт:
1. Нарізати м'ясо невеликими скибочками. Кількість кілограмів свинини залежить від кількості закритих банок.
2. Порізані шматочки вирушають у велику посуд. Тут необхідно додати всі улюблені спеції. Можна використовувати суміші (приправа для гриля або м'яса) і добре перемішати масу.
3. Поки м'ясо настоюється, час перейти до скляній тарі. Банки ретельно миються і стерилізуються. Це можна зробити власноруч або скористатися посудомийною машиною. Вона багато в чому прискорить процес. Не потрібно забувати про кришках, їх потрібно проварити у воді.
4. Пробив годину банок. Після миття, їх треба просушити і протерти.
5. Озброїтися соняшниковою олією, лавровим листом, перцем. Накладати м'ясо в холодні банки. В кінці додати зазначені вище інгредієнти. Скористатися ключем.
6. Сиру начинку відправити в автоклав домашній електричний або газовий. Якщо планується не один шар виробу, тоді додатково подбати про міцному дні. Наступний шар акуратно ставиться на кришки нижніх банок.
7. Залити всю тару теплою водою. Не заповнювати повністю ємність автоклава, а залишити повітряний кишеню (4-5 см).
8. Щільно закрити кришку. Спочатку накачують повітря, далі поступово спостерігають за рівнем тиску. Його можна побачити на датчику домашнього автоклава.
9. Особливість приготування тушкованого м'яса: не перевищувати рівень тиску. В іншому випадку вода може проникнути під кришки, зіпсувавши весь вміст. М'ясо зіпсується і набуває гіркий смак.
10. Час приготування тушкованого м'яса – годину. В процесі завжди перевіряти нагрівання і тиск подачі газу.
11. Через відведений час, вимкнути газ. Залишити ємність остигати. Приблизний час – 20 годин.
12. З автоклава повільно спустити повітря. Після чого акуратно по одній діставати банки. Занадто швидко виконувати маніпуляції не варто, так як є ризик зриву кришки.
Купити побутовий автоклав для домашнього консервування – вельми вигідна ідея. Після того як апарат прибув до вашого дому, обов'язково ознайомтеся з інструкцією. Інструкція автоклав допоможе не розгубитися і зорієнтуватися у правильному застосуванні даного пристрою. Втім, завжди можна досліджувати простори інтернету, щоб отримати додаткову інформацію по експлуатації автоклава. Таким чином, можна швидко приготувати смачну, а головне цілком безпечне блюдо для всієї родини.
Основні атрибути | |
---|---|
Стан | Новий |
Джерело нагріву | Зовнішній |
Тип | Автоклав |
Товщина стінок | 2 мм |
Максимальний робочий тиск | 4.5 МПа |
Максимальна робоча температура | 130 град. |
Матеріал | Вуглецева сталь |
Країна виробник | Україна |
Об`єм | 25 л |
Виробник | Протек |
Місткість (кількість банок) | |
Банку 0.5 л. | 16 шт. |
Банку 1 л. | 7 шт. |
Габаритні розміри | |
Вага | 16 кг |
- Ціна: 1 920 ₴